Monday, April 7, 2008

Ettevaatust, auto!

Ma sain lõpuks oma auto müüdud. Nagu ühes kodusoetusteemas kirjutasin, on igasugu pangahaldurid väheke teises maailmas. Nagu ka nüüd. Ostja tahtis Hansa liisingusse võtta, mul oli Nordea. Tipptopp, pangad pidid omavahel ära klaarima. Asi pidi tehtud saama juba kolmapäeval, 26. märtsil. Andsin võtmed ja dokud kõik ära, viskasin viimse veekalkvel pilgu ja lahkusin.... tund hiljem oli auto tagasi minu käes, sest kaks liisingut läinud omavahel kiskuma mingite lepingu punktide pärast, mis nad ise omavahel koostanud on. Uuel omanikul polnud ka pointi autot enda käes hoida, kuna minu nimel veel ja mina volitada ei saa... Pangad kiskusid oma poolteist nädalat, kuni said lõpuks aru, et see on päris totter ja sooritasid tehingu ära.. kusjuures omavahel nad kisuvad edasi, lihtsalt tehti mingi erandkorras allkirjastamine.

Igatahes, uus omanik on tore inimene. Vähemalt sai ausasse perre antud. Müümise järel tekkis muidugi kohe tunne, et "polnud ju nii väike midagi" ja "ehh, ei olnud seal mingeid erilisi kulusid". Nagu ikka - mäletad ainult head. Pädev.

Teisalt sai siis nädalavahetusel kolitud. Olen alates 2003ndast aastast kolinud u. 8 korda: Tartu Malmi tn - > Tartu Tõnissoni tn - > Kuala Lumpur - > Viljandi Tartu tn - > Viljandi Roosi tn - Viljandi Pikk tn -> Tallinn Karu tn - > Tallinn Tööstuse tn. Viimane neist oli muidugi kõige põhjalikum. 2 päeva non-stop tööd. Puhtalt tassimine võttis iseenesest pool päeva. Ülejäänu kulus sortimisele, paigutamisele, koristamisele, mõtlemisele, paigutamisele, paigutamisele, ümberpaigutamisele, tagasipaigutamisele, suumaigutamisele ja edasipaigutamisele. Tänud siinkohal kõikidele vanematele ja sõpradele (Pauts, Argo, Kadri), kes oma oma nädalavahetust olid nõus meie heaks kulutama.

Saab õnneks rõõmuga tõdeda, et 2 päeva olid ka tulemuslikud. Elame sees ja nö. kastide hunnik, millega tegeleda veel tuleks on täiesti minimaalne ja pigem tingitud sellest, et täpselt ei tea, mis nendega teha. Suures plaanis on aga kõik tipptopp! Eks aegamööda hakkab selguma, mis veel teha vaja (eile öösel näiteks läks pesumasin mööda vannituba rändama - tarvis uurida, kas polnud hästi loodis või on miskit tuksis).

Tarvis ka naabritega suhtlema hakata ja teise maja inimestega, mis samal kinnistul. Mis ühistöid on plaanis, mis mõtted üldiselt liiguvad ja kas ka troppe hakkab silma. Eudne...siiani on kõik olnud mul üürikorterid ja aint maksa. Nüüd peab maksma aga veel ka peremehelikult asju korrashoidma ja otsuseid langetama. Error-error-errrrroorrrr...

Esmaspäeva puhul saab vähemalt kindel olla, harva ta eksib oma olemuses - sinine ja nõme.

PS! Kes plaanivad külla tulla - ükskõik mis ajal/ajastul - toalilli palume MITTE tuua. Mitte, et me neid põhimõtteliselt vihkaks, aga hetkel on lihtsam, kui rohelust vaadata aknast :).

No comments: