Monday, May 7, 2007

Tasa sõuad, mädanevad aerud ära

Ega kui ei blogi, siis vist kaovad need vähesedki lugejad ära? Aga teate, kindlasti hakkab poste kui muda tulema, kui kogu see pronksi ümber toimuv poliit- ja muu ilgus on läbi. Kui PM online'ist leiab ka muud kui Öise Vahtkonna tõbist juttu, oma poliitikute kraaklemist, tuhandete analüütikute "kuidas peaks!" ja "kuidas tehti!" rubriike... pähh&öka.

Hakkad mõtlema, et "Equilibrium" või "Minority Report" tüüpi filmide tuleviku-utoopiad emotsioonitutest inimestest või muust tehnoloogilisest kontrollist, ei tundugi enam nii vastuvõetamatud (ideed, mitte filmid. Filmid meeldivad mulle enivei). On seal vahet, kas emotsioonid puuduvad või on sellised emotsioonid, nagu siin viimasel nädalal on olnud - viha, silmakirjalikkus, demagoogia, pahatahtlikkus, vastikus.

Näete... läksingi käima jälle... :)

2 comments:

irve said...

Need ideed lähevad kõik kasutusele ja on juba kõik suuresti kasutusel.

Esiteks ei ole nad ilmsed ja sa ei märka neid.

Teiseks ei ole veel nt Eestis hakatud profileerima nii, et inimene end ahistatuna tunneks: USA lennukeelunimekirjad on väga räiged: esined sõjavastasel protestimarsil, käi jala või rongiga.

Sellise kontrollsüsteemiga on kõik tore kuni tuleb see üks degeneraat pukki, kellega sa kuidagi rahul ei ole ja kindlustab end sinna meedia abil täielikult sisse.

See on küll veidi jabur, kuid inimestel peab olema võimalus ja õigus mässata, kui ikka asjad väga halvasti lähevad.

starfild said...

Mhmh. Aga praegune olukord mulle ei meeldi, kui mässata võivad sellised nagu mässavad. Ehk, et antud olukorras, ma ei ole maailmakorraldusega rahul.

Piltlikult öeldes ma pooldan ka surmanuhtlust niikaua, kui seda minupeal ei rakendata :)