Sunday, May 18, 2008

Kuidas sõpru (ära) kasutada ehk Talg

Korraldasin talgu. Pole varem korraldanud. Natuke nagu piinlik on inimesi enda heaks tööle panna. Mis siis, et vabatahtlikkuse alusel. Viljandi-päevil olime sõbraga päris kohe püsi-talgulised. Niikui keegi töökäsi vajas, olime meie esimesed, kellele helistada.. vabatmehed, kohustusi pole, õllest ikka hoolisid..miks mitte onjo. No igatahes sedakorda siis võtsin end kokku ja korraldasin ära. Teemaks 30 aastase puu ja briketti ladustamise tagajärjel tekkinud u. 20-30 cm paksune huumusekiht keldris. Akumuleerib niiskust ja hävitab maja. JA kunagi on vaja ju keldrisse saunakompleks teha. Tarvis sodi välja vedada. Tellisin laupäevaks palju sõpru ja igavese piraka konteineri (12m3 ehk u. 14 tonni).

No asi algas päris ägedalt. Reede õhtul lajatas kõhugripp labakäega. Ootamatult ja alatult. Eeldasin, et see tihemini kui kord aastas ikka ei tule. Aga kussa. Elav siseelu ja kolmanda astme lähikontakt tualetivarustusega kestis rõõmsalt kella 5ni öösel, kui lõpuks mina võitsin ja viirus vihkat tegi. Ja olles kenasti 2 tublit tundi maganud patsutas ja kriiskas mind üles mu oma armas poeg, kes leidis, et elutoas madratsil magav (lähemal olulistele ruumidele) vanem on kohatu vaatepilt ja vajab äratamist. Saatsin siis kiirelt enamustele sms'i, et talg ei hakka kindlasti enne 13't, kuna tahan taheneda. Kl 10 ajasin ennast aga juba õue muru niitma ja ettevalmistusi tegema. Tervis normis nigu muiste. Uus sõnum kõigile, et tulge ikka varem. Töö õilistab.

No ja kui siis hakkas neid eri kellaaegadel kohale tulema.. kuna ma neid kõiki otsatult tänan, siis olgu nad nimepidi toodud: martin, märt, pauts, jaagup, kärt, gregik, irja, ilmar, aadu. Igatahes töö, mis alguses tundus võtvat vähemalt kaks päeva, oli koos erinevate lisaylesannetega (prygihunnikud aiast jms) kella 19ks valmis. Konteiner, mis algul tundus jõle pirakas, sai ka täis. Ja kõige tipuks jäi 10 õlut veel üle ka! Igatahes ma nyyd lähen ja kukun ära. Proosit!

...kui nüüd aus olla, siis... 9 õlut on järgi.

2 comments:

Unknown said...

tubli on. ei ole 9 õlut enam järgi. mina käisin esmaspäeval ka vanu viljandi aegu tähepõlluga meenutamas ja tegime "tööstuse-gaasipliit karu-elektripliit" vahetuse. minuarust jäi veel peale seda kaks õlut järgi. nii et kes tähepõllul nüüd prügiämbri välja viib saab vist ühe õlle endale.

Kristin said...

Kirjutan siia kommentaari, sest eelmine post juba vana ja keegi ei loe.
Tahtsin esile tõsta blogide maailmaparanduslikku võimet.
Eile trollis sõitsin koos ühe titevankriga emaga, kes väljus samas peatuses, kus mina. Vaatasin, et keegi ei abista teda käru tõstmisel, lidusin kiiresti tagaukse juurde ning pakkusin rüütellikult oma abi. Meeles mõlkus just see blogi siin, kus oli juttu vankriga emade ignoreerimisest.
Nemad said trollist maha ja mina sain päeva heateo tehtud.
Tehke järele!