Monday, June 18, 2007

Lugupeetud komisjoni esimees, liikmed,

Eile tutvustasin Linnavolikogu rahanduskomisjoni ees ühte eelnõud. Tegemist ei olnud millegi keerukaga ja üldiselt minu päevakorrapunkt kestis koos küsimuste ja aruteluga umbes 2 minutit. Küll aga nägin esimest korda siis poliitilist linnajuhtimist. Kohal polnud mitmeid huvitavaid liikmeid linnapea ja mõne abilinnapea näol, küll aga sai näha näiteks ühte teatud koolidirektorit, kes viimastel valimistel end lateksis reklaamis ja kabinetis relva hoiab. Samuti oli kohal endine piletikontrolör.

Eks nad ise vist on sellega harjunud, aga õhkkond oli ilmselgelt sarkastiline ja tüdinud. Loeti tuimalt asju ette ja kui aruteluks läks, siis lõppes see suhteliselt kiirelt volikogu esimehe üleoleva märkusega või sarkastilise muige saatel. Mina olin kohal 6nda päevakorrapunktini ja selle jooksul ei toiminud opos. ja koal. vahel mingit mõistlikku koostööd. Ja miskipärast ma usun, et ükskõik, milline erakond kuhu kuulub, oleks see õhustik seal samasugune. Nähvamine, lobisemine, demagoogia...

Ülalmainit koolidirektor elavnes ja sekkus arutellu vaid korra, kui teemaks oli Raekoja platsil olev Üliõpilasmaja kasutusse andmine. Uuris itsitades kas seal õlut võib juua ja suitsu teha. Saanud vastuse, et vast ikka võib, rõõmustas, et "väga hea!".

Aga Chalice'i "Taevas ja perse" on üks kuradima hea plaat. Vaimukas kut hullu.

No comments: