Wednesday, June 20, 2007

Kirjutame korstnasse

Käisin täna korstnas. Sees. Päris hull. u. 100 meetrine soojuselektrijaama korsten Linnahalli kõrval. Ehitusekspertiisiga oli vaja vaadata seisukorda. Kummaline optiline illusioon tekib, kui vaadata seestpoolt üles, siis tundub korstna avaus väga suur ja väga lähedal. Nagu oleks tegu paarikorruselise majaga. Vaid ronimispulgad ülaservas annavad aimu, kui kõrgele asi ulatub. Ma läheks lausa niikaugele, et kasutaksin sõna "täitsa kreisi" või "nagu täiega lahe värk".

Seal võiks teha kontserti - inimestele platvormid seinale, kõlarid alt üles suunata... äkki oleks äge :). Kahjuks on see asi praegu küllaltki ohtlikkus olukorras.

Pilti muidugi mingi tavamasinaga seal ei tee, kui yldse millegagi. Et efekti edasi anda.

2 comments:

raido said...

ossom
ma olen alati mõelnud nendest suurtest korstendest kui millegist millele saaks anda uue elu .. konstertide korraldamine on päris lahe idee ..

irve said...

kas pilti kuidagi mitme võttega ei anna teha ja pärast kokku sulatada? noh, et ülevalgustatud taevaga korstna sisepind ja siis vähevalgustatud taevaga taevas ja valgustamata korstna sisepind ja siis fotoshopp vms...


Fuji olevat ära lahendanud ja teeb nüüd kaamerad, millel on topeltandurid, mis ise korrigeerivad ära sellised asjad, aga teab millal Canon sellise ära teeb ja millal ma sellise omale hankida jõuan.