Sunday, September 30, 2007

Peedu ei püüdnud vist eriti















Jätkuks eelmisele postitusele Peedu uskumatut seiklusest kartulivõtule. Kuidas on võimalik hääletada...

Üks mulle lähedalseisev inimene (mees, 28, normaalkasv, habe) käinud ühel õhtul lõbusal jaskaril kuskil Tõravere külje all. Hommikupoole ööd olnud tarvis Tartusse saada. Autot polnud ja ega kerges svipsis olekus saanuks ka sõita. Mõelnud siis, et marsib maanteele ja hääletab. Kell 5 hommikul, mis on praegusel aastaajal süvapimedus. Mõeldud-mõeldud. Hakanud otse läbi metsa ja sirgelt üle aasa minema. Laulnud Kukerpillidki, et "ei takista vallid, ei takista kraav". Tibakene enne maanteed oli keegi kuri inimene, ma ütleks, et ekskavaatoriga, kuivenduskraavi kaevanud. Kui juba üks jalg põlvini vees, ega siis pole mõtet ju teistki päästa. Otse läbi.

Ahjaa, tegu olnud teemapeoga, mistõttu tolknes püksipeel jänesesaba ja näpuotsas oli ülepea käiv jänesemask (valge, vildist, vanaema tehtud aastal mingid 80ndad). Palju maniakimaks minna ei saa, kui seista öösel kell 5 maanteel, ligumärg, valge sabatutiga, jänesemask käes.

Natuke sai hääletada, kui peatus auto ja ta peale võttis. Tartu jõudes avastas ta aga, et jänesemask (valge, vildist, vanaema tehtud aastal mingid 80ndad) oli suures autosse istumise tuhinas maantee äärde jäänud. Muinasese on muinasese ja seega tarvis tagasi hääletada. Ei läinud kaua, kui mees ja mask olid jälle kokku saanud. Selleks ajaks oli juba hommik käes ja otsustas bussi oodata. Buss tuli, võttis ka peale, müüdi ka pilet.

Paar kilomeetrit hiljem võis näha pilti, kus buss peatub, sealt väljub mees, jänesesabaga, tiba räsitud olekus ja hakkab tuldud teed tagasi vantsima. Teda jälgides näeme, et mõne kilomeetri pärast pöördub mees bussipeatusse, võtab pingilt sinna ununenud jänesemaski (valge, vildist, vanaema tehtud aastal mingid 80ndad) ja asub uut bussi ootama. Ilus päev oli ees.

Lugu on tõsilugu. Ja seda kuuldes tekkis mõte, et kui Peedu ei suutnud kolme ööpäeva jooksul auto peale saada, siis pigem asi selles, et ta lootis vaikselt kartulivõtust viilida. Kena ju mööda sügist Eestimaad vantsida.

No comments: